Een uitleg over contract for difference

Een uitleg over contract for difference

Cfd trading komt vaak voor bij beleggers. Waarom is dat? Dat komt omdat cfd’s vele voordelen te bieden hebben ten aanzien van gewone aandelenhandel of het kopen van opties. Sta jij te popelen om te beginnen met beleggen in contract for difference? Zo ja, dan is het handig om te weten wat cfd’s precies zijn. In dit artikel leggen we je alles uit over contract for difference (cfd), beschrijven we eerlijk de nadelen die cfd trading behelst en helpen we je om te bepalen of jij geschikt zou zijn als trader in cfd’s. Al doende leer jij cfd kennen en kun je onderbouwd bepalen of jij aan de slag wil met de handel in cfd’s.

Betekenis cfd

Een cfd (afkorting voor contract for difference) is een beleggingsproduct dat gebruikt kan worden om te speculeren op veranderende koersen. Een cfd is een derivaat. Dat houdt in dat je het gekochte product niet in handen zult krijgen. Een cfd biedt de optie om op long (stijgende koersen als op koersen die dalen in waarde (short) een contract af te sluiten. Daarmee kun je ook speculeren op zakkende waardes van bijvoorbeeld grondstoffen, aandelen, forex, indices, zilver, goud of crypto. Een cfd kan afgesloten worden tegen een hefboom. De leverage maakt het mogelijk om een vermenigvuldiging van je beschikbare vermogen te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om ook met weinig geld te speculeren en aanzienlijke winsten te boeken. Echter, aan de keerzijde kun je ook flink verliezen als de hefboom de verkeerde kant op uitvalt. Een cfd sluit je altijd af bij een erkende bank.

Karaktereigenschappen cfd traders

Beleggen in cfd vereist andere skills dan het aankopen en vasthouden an opties en aandelen. Beslis aan de hand van de volgende karaktereigenschappen of jij geschikt bent voor traden in cfd’s Een echte cfd belegger moet zeer stressbestendig zijn, want de koersen wisselen voortdurend en een koers die op het ene moment nog stijgt kan volgend uur zakken. Altijd moet je je emoties beheersen en niet zomaar op gevoel handelen. Daarmee kun je geld verspillen en te vroeg iets verkopen, zoals een cfd die een moment later veel waarde blijkt te hebben. Je moet als belegger in contract for difference goed kunnen analyseren, om te bepalen wat een koers mogelijk gaat doen. Beschik jij over deze skills? In dat geval is er vertrouwen dat je succesvol gaat zijn op de cfd beurs.

Misvattingen over cfd trading

Veel fijne info. Desondanks gaat er veel verkeerde informatie rond op het wereldwijde web. Voor jouw beeld zetten we de grootste misvattingen voor je op een rijtje zodat je ongehinderd verder kunt met je zoektocht naar contract for difference. Het gaat bij contract for difference zeker niet om een vorm van gokken, want je zet niet zomaar zonder nadenken je geld in en wordt geadviseerd onderzoek te doen en analyses na te lezen. Traden in contract for difference kan er niet voor zorgen dat je een hoger bedrag dan je inleg verliest. Sedert 2018 zijn er door de ESMA nieuwe regels opgesteld die dat bepalen. Het risico van vermogen is geheel voor de bank of broker en niet langer voor jou als belegger. Contracts for difference zijn geen vorm van fraude of een vorm van (internet)oplichting, maar goede, serieuze instrumenten die je enkel bij een gecontroleerde broker aan kunt gaan. Verdiep je snel verder in cfd’s om ze met eigen ogen te ervaren.

Samenvatting

Dit artikel gaf uitgebreid antwoord op de vraag ‘wat zijn cfd’s?’ en maakte ook nog eens korte metten met verkeerde en onjuiste opvattingen. Daarnaast is eerlijk beschreven welke profiel een cfd trader dient te hebben om een succesvolle cfd trader te worden. Hopelijk vind je het nog altijd interessant en de moeite waard om je verder te verdiepen in cfd trading. In dat geval raden we je aan om je nog verder in te gaan lezen, zoals over de risico’s en nadelen aan cfd’s, een mogelijke stoploss, en de onderliggende producten waarop je een cfd kunt afsluiten. Wanneer je eenmaal wil starten met cfd traden raden we je aan een nepaccount te openen. In dit account kun je lekker oefenen en beschouwen hoe je handelingen uitpakken, alvorens met je eigen fortuin aan de slag te gaan met contracts for difference.

Handige websites over cfd-trading:

https://linktr.ee/plus500review

https://linktr.ee/contractfordifference

https://contractfordifference.beleggr.nl/

https://contractfordifference.beleggr.nl/hefbomen-bij-cfd

https://contractfordifference.beleggr.nl/olieprijs

https://business.google.com/website/beleggen-courant/posts/9221845102060649720

https://beleggen-courant.business.site/posts/9221845102060649720?hl=nl

https://beleggen-courant.business.site/posts/990311673971824927?hl=nl

https://business.google.com/website/beleggen-courant/posts/990311673971824927

https://linktr.ee/olieprijs

https://linktr.ee/plus500

https://beleggenincfd.bigcartel.com/product/een-uitleg-over-cfd-trading

This blog post is actually just a Google Doc! Create your own blog with Google Docs, in less than a minute.